+36 20 452 4370 info@gomarketing.hu

Sokszor hallunk olyan kifejezéseket a marketingben, melyeknek nem ismerjük pontos jelentésüket. Törekszünk arra, hogy néhány alapfogalmat megismertessünk Veletek.

1. Marketing – Vajon mit is jelent a marketing?

Legegyszerűbben úgy fogalmazható meg: minden olyan tevékenységet marketingnek tekintünk, amely során a felhasználókat szeretnénk arról tájékoztatni mi lehet nekik a legjobb választás akár termék, akár szolgáltatás terén. Ehhez állandó megjelenésre és olyan marketing üzenetre van szükség, amellyel a leghatékonyabban lehet hatni a célközönségedre.

2. Keresőoptimalizálás = SEO (Search Engine Optimization)

A keresőoptimalizálással a Google-ban természetes módon érhetünk el előkelő helyezést, méghozzá úgy, hogy nem kell reklámköltséget fizetnünk. A keresőoptimalizálás módszere abból áll, hogy a weboldalt megfelelő minőségű, informatív és tartalmas szövegekkel tölti ki, mely értékes az internetezők és így a Google számára is. Fontos, hogy a cégünket képviselő kulcsszavak többször szerepeljenek a honlapunkon.

3. PPC az angol „Pay per Click” (kattintás alapú fizetés)

A PPC egy nagyon népszerű online hirdetési módszer egy webhely forgalmának. fellendítésére. Lényege, hogy egy hirdető hirdetése megjelenítésre kerül a keresőmotorban, és valahányszor egy látogató rákattint erre a hirdetésre, a hirdetőnek fizetnie kell a webhelynek vagy keresőmotornak.
A hirdetésre való kattintást követően egy adott webhelyre irányítja a látogatót.